Skinkomelett med grönsaker (5,5 points/portion)
(1 portion)
2 ägg
1 msk lättmjölk
1 tsk olja
2 skivor rökt skinka
1/2 gul lök
1 tomat
färsk bladspenat
paprikaringar
salt
peppar
Strimla skinkan i små bitar. Skala och hacka löken. Fräs i oljan. Lägg i skinkan. Vispa ägg, mjölk och kryddor. Häll det i pannan. Dra med en gaffel i smeten till omeletten är krämig. Skölj och torka spenaten. Riv bladen i mindre bitar och skär bort trådiga stjälkar. Lägg skivad tomat och bladspenat på ena halvan av omeletten. Vik över den andra halvan. Servera med paprikaringarna.
2 ägg
1 msk lättmjölk
1 tsk olja
2 skivor rökt skinka
1/2 gul lök
1 tomat
färsk bladspenat
paprikaringar
salt
peppar
Strimla skinkan i små bitar. Skala och hacka löken. Fräs i oljan. Lägg i skinkan. Vispa ägg, mjölk och kryddor. Häll det i pannan. Dra med en gaffel i smeten till omeletten är krämig. Skölj och torka spenaten. Riv bladen i mindre bitar och skär bort trådiga stjälkar. Lägg skivad tomat och bladspenat på ena halvan av omeletten. Vik över den andra halvan. Servera med paprikaringarna.
Trackback