Rotsaksgratäng och Köttfärsbiff med lök (10 points/portion)

( 4 portioner)

500 gr köttfärs (10 %)
2 ägg
1 1/2-2 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 krm svartpeppar eller kryddpeppar
Olja eller smör till stekning
2 lökar

Blanda ingredienserna, gör åtta biffar och stek i stekpanna (cirka 2 minuter på varje sida). Lägg upp biffarna på ett serveringsfat och håll dem varma. Stek löken i buljong och vatten (bara så det täcker lökringarna). Lägg löken på biffarna och servera. (5 points/portion)

(4 portioner)

1000 gram rotsaksblandning, fryst eller färsk
3 msk vetemjöl
5 dl lättmjölk
i krm peppar
1 1/2 tsk salt
60 gr riven ost, mager

Koka upp 4 dl mjölk, gör en redning med resterande mjölk och mjöl och vispa i den kokande mjölken. Låt koka upp, salta och peppra. Låt det inte bränna fast! Smörj en form som passar så att grönsakerna ligger "tight" och häll såsen över grönsakerna. Strö över den rivna osten och grädda i 200 grader cirka 30 minuter eller till osten fått en fin färg och grönsakerna är genomstekta.  (5 points/portion)

Tips: Använder du färska grönsaker kan du sätta dem i kokade vatten cirka fem minuter innan du sätter dem i ugnen så går det fortare.
Använd olika sorters grönsaker, det blir spännande smaker som man kan variera till olika sorters kött, fisk eller kyckling
Trackback
RSS 2.0