Linfröolja - Omega3

Något som kan vara bra för matsmältningen är linfröolja som är ett fleromättat fett av den kortkedjiga varianten. Fleromättat fett finns också naturligt i feta fiskar, alger och valnötter. Man brukar också kalla fleromättat fett för omega-3, något som linfröolja består utav.

Varför är linfröolja bra?

För det första så är fetter viktiga för att kroppen ska kunna fungera normalt. Det går att utvinna viktiga fetter ur bland annat kolhydrater och protein, något man får med i det man äter. Det fleromättade fett som finns i linfröolja vid namn omega-3 är dock ett undantag och är något svårt att få i sig naturligt till en tillräcklig mängd.

Livsmedelsverket har på sin hemsida pekat ut flera anledningar varför linfröolja som innehåller väldigt mycket omega-3 är bra för. Nedan kan du läsa om vad det är för olika positiva påverkningar som kallpressad linfröolja har på kroppen.

Linfröolja bra för…

  • Förbättrar immunförsvaret.
  • Njurarna fungerar bättre.
  • Minskar den risk som vi alla mer eller mindre löper för att få en blodpropp.
  • Reglerar blodtrycket till en mycket mer normal och hälsosam nivå.
  • Hjälper hjärnan att utvecklas och fungera bättre.
  • Kroppens funktion att reparera samt skapa nya celler.
  •  

Rekommendationen är att du intar linfröolja i den form som går att köpa kallpressad. Linfrön är nyttiga och effektivaste sättet att inta det är genom att dricka.

Trackback
RSS 2.0