Chili con Carne (7 points/portion)

(1 portion)

2 salladslökar
1-2 tomater
8 msk ( 120  g) mager nötfärs
1 tsk olja
1 tsk tomatpure
1 krm torkad timjan
½ köttbuljongtärning
1,5 dl stora kokta vita bönor ( finns att köpa konserverade eller torkade)
½-1 dl
salt & peppar

Blandade grönsaker, tex tomat, gurka, minimajs, grönsallad och skivad röd lök.

Skär löken och tomaterna i bitar. Stek färsen i oljan i en stekpanna. Lägg i löken och låt fräsa med. Blanda i tomater, tomatpure, timjan, smulad buljongtärning och bönor. Häll på vatten och låt allt koka några minuter. Smaksätt med salt och peppar. Strö timjan över. Servera med blandad sallad.

TIPS:
Hittar du inte naturella vita bönor - använd bönor i tomatsås. Skölj då bort tomatsåsen i ett durkslag. Använder du torkade - blötlägg och koka enl förp.

Trackback
RSS 2.0