Yambalaja ( 1 portion/7,5 points)
1 kycklingfilé (125 g)
1 tsk olja
1 msk
Soja
½ röd chilifrukt
½ gul lök
½ gul paprika
½ röd paprika
½ squash
½ dl okokt ris
1 tsk flytande margarin
½ hönsbuljongtärning
2 dl vatten
1 dl brytbönor
1 dl skalade räkor
½ tsk paprikapulver
Salt
Gör så här: Rör ihop olja och soja och lägg i strimlad kyckling. Dela kärna ur och skölj chili och paprika. Hacka fint. Fräs lök, chili, paprika och tärnad squash 5-10 minuter i margarin. Rör i riset så att det blir glansigt. Smula över buljongtärningen och häll på vatten. Koka sakta under lock cirka 20 minuter. Lägg i kyckling och bönor som först får ett hastigt uppkok. Blanda försiktigt och låt grytan stå med lock på svag värme ytterligare cirka 15 minuter. Lägg i räkorna och hetta upp. Smaka av med kryddor.
Trackback