Yambalaja ( 1 portion/7,5 points)

1 kycklingfilé (125 g)

1 tsk olja

1 msk

Soja

½ röd chilifrukt

½ gul lök

½ gul paprika

½ röd paprika

½ squash

½ dl okokt ris

1 tsk flytande margarin

½ hönsbuljongtärning

2 dl vatten

1 dl brytbönor

1 dl skalade räkor

½ tsk paprikapulver

Salt

Gör så här: Rör ihop olja och soja och lägg i strimlad kyckling. Dela kärna ur och skölj chili och paprika. Hacka fint. Fräs lök, chili, paprika och tärnad squash 5-10 minuter i margarin. Rör i riset så att det blir glansigt. Smula över buljongtärningen och häll på vatten. Koka sakta under lock cirka 20 minuter. Lägg i kyckling och bönor som först får ett hastigt uppkok. Blanda försiktigt och låt grytan stå med lock på svag värme ytterligare cirka 15 minuter. Lägg i räkorna och hetta upp. Smaka av med kryddor.

Trackback
RSS 2.0