Vegetariska grillspett med tomatglaze (1 points/portion)
(4 portioner)
1 aubergine (skuren i ca 2 1/2 cm skivor)
1 röd eller gul paprika (skuren i bitar)
2 squash (skurna i tjocka skivor)
4 tsk olivolja
2 tomater (skalade, urkärnade och finhackade)
1 finhackad schalottenlök
4 tsk riven pepparot
Salt
nymald svartpeppar
Gör så här:Skär aubergineskivorna i fjärdedelar. Värm grillen. Varva grönsakerna på 4 grillspett (träspett bör ligga i vatten en stund först). Pensla grönsakerna med olja, salta och peppra. Lägg grillspetten i en långpanna klädd med aluminiumfolie. Grilla 15-20 minuter. Vänd spetten och pensla med olja flera gånger under tiden. Gör under tiden glazen. Blanda tomater, lök, pepparrot och ev. återstående olja. Pensla spetten med såsen de sista 5 minuterna av grilltiden. Pensla strax före serveringen med tomatsåsen. Salta och peppra.
1 aubergine (skuren i ca 2 1/2 cm skivor)
1 röd eller gul paprika (skuren i bitar)
2 squash (skurna i tjocka skivor)
4 tsk olivolja
2 tomater (skalade, urkärnade och finhackade)
1 finhackad schalottenlök
4 tsk riven pepparot
Salt
nymald svartpeppar
Gör så här:Skär aubergineskivorna i fjärdedelar. Värm grillen. Varva grönsakerna på 4 grillspett (träspett bör ligga i vatten en stund först). Pensla grönsakerna med olja, salta och peppra. Lägg grillspetten i en långpanna klädd med aluminiumfolie. Grilla 15-20 minuter. Vänd spetten och pensla med olja flera gånger under tiden. Gör under tiden glazen. Blanda tomater, lök, pepparrot och ev. återstående olja. Pensla spetten med såsen de sista 5 minuterna av grilltiden. Pensla strax före serveringen med tomatsåsen. Salta och peppra.
Kommentarer
Trackback