Shepard´s Pie (1 portion 5,5 points)

(4 portioner)

10 potatisar

1 msk flytande margarin

2 dl lättmjölk

1 tsk salt

1 krm vitpeppar

Köttröra:

6 dl (5oo g) små grytbitar av nöt

1 tsk flytande margarin till stekning

2 gula lökar

1 ½ dl buljong av tärning

Salt

Peppar

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Skala och koka potatisen. Pressa den och tillsätt margarin och mjölk. Vispa den mosig och pösig. Fräs lök och grytbitar i matfett under omrörning tills köttet är nästan genomstekt. Häll på buljong och låt sjuda 15 min. Lägg köttröran i botten på en ugnssäker form. Klicka eller spritsa över moset. Gratinera i ugnen i cirka 20 minuter. Servera med en sallad.

Trackback
RSS 2.0