Pannbiff med lök (4 points/portion)

(4 portioner)

360 g färs - max 10 % fett
1 tsk salt
1 krm peppar
2 gula lökar
1 msk flytande margarin

Sås:

3 dl vatten
1 buljongtärning
1 1/2 msk maizena såsredning
Soja
Salt
peppar

Gör så här: Blanda färsen med salt och peppar och forma till fyra stora biffar. Hetta upp margarinet i en fettsnål stekpanna och stek biffarna på båda sidor så att de får jämn fin färg. Lägg dem på ett fat. Skala och skiva löken tunt. Låt den steka tills den är mjuk och glansig. Lägg löken ovanpå biffarna. Koka ihop vatten och buljongtärning till såsen. Vispa i redning och låt koka upp. Smaka av med soja, salt och peppar. Servera gärna med kokt potatis till.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0