Pajbitar med köttfärs & yoghurt (2 points/bit)
(12 bitar)
Pajbotten:
2 dl vetemjöl
2 msk flytande margarin
2 msk naturell yoghurt
ca 1 msk kallt vatten
1 krm örtsalt
Fyllning:
270 g nötfärs (max 10 %)
1 msk tomatpuré
1/2 tsk kanel
Peppar
1 msk tomatpuré
1/2 tsk kanel
Peppar
Salt
1 1/2 dl naturell yoghurt
2 msk kapris
Gör så här:Hacka ihop mjöl, margarin, yoghurt och så mycket vatten att det blir en slät mjuk deg. Krydda lätt med örtsalt. Kavla ut degen till en tunn rund eller fyrkantig kaka. Grädda den i 200 grader i 3-4 minuter. Lägg färs, tomatpuré och kryddor i en fettsnål panna. Bryn och finfördela. Rör sist i yoghurt, blanda väl och låt puttra ihop på svag värme. Bred ut färsen på den halvgräddade pajbotten. Strö över kapris. Grädda ytterligare 5-6 minuter tills pajdegen är genombakt och färsfyllningen fått lite färg. Skär upp i 12 bitar. Servera gärna med små minitomater, feferoni och gurkbitar, gott som plockmat t ex på en buffé.
Kommentarer
Trackback