Mandelkyckling med ris (8 points/portion)
(1 portion)
1/2 dl basmatiris
1 kycklingfilé
1 tsk olja
1 msk skalade mandlar
1 salladslök
2 tsk vitvinsvinäger
1 msk kycklingfond
1 dl gröna ärter
1 tsk soja
1 tsk spiskummin
salt, svartpeppar
1/2 liten röd paprika
1/2 dl basmatiris
1 kycklingfilé
1 tsk olja
1 msk skalade mandlar
1 salladslök
2 tsk vitvinsvinäger
1 msk kycklingfond
1 dl gröna ärter
1 tsk soja
1 tsk spiskummin
salt, svartpeppar
1/2 liten röd paprika
Gör så här:Koka riset och rosta mandlarna i ugn eller på låg värme i en panna tills de fått fin färg. Skär kyckling och salladslök i bitar och bryn dem i oljan. Blanda soja, vinäger och fond och häll över kycklingen. Smaka av med kryddor, tillsätt ärterna och paprikan som bara ska bli varma. Servera tillsammans med riset och en grönsallad.
Kommentarer
Trackback