Kycklingsoppa med smak av chili (3 1/2 points/portion)
(4 portioner)
1/2 grillad kyckling
1 purjolök
1 röd paprika
1 liten röd chilifrukt
1 msk sesamolja
2 msk ljus såsredning
1 msk japansk soja
12 dl buljong
3 hönsbuljongtärningar
50 g pasta (gärna mini/soppasta)
1 lime
1 1/2 dl gröna ärter
2-4 msk hackad koriander
Salt
peppar
Gör så här:Bena ut kycklingen och skär köttet i mindre bitar. Skiva purjolöken, skär paprikan i strimlor och hacka chilifrukten (tag bort kärnorna om du inte vill ha soppan väldigt stark!). Fräs grönsakerna i oljan. Tillsätt såsredning, soja och rör om. Häll över buljong och tillsätt pastan. Låt puttra någon minut eller tills pastan svällt något. Lägg ner kycklingen och låt puttra ytterligare ett par minuter. Smaka av med salt, peppar och några droppar lime. Späd ev. med mer buljong om det behövs. Häll i ärterna och låt dem bli varma. Vänd ner koriandern och rör om. Servera med ett gott bröd till.
1/2 grillad kyckling
1 purjolök
1 röd paprika
1 liten röd chilifrukt
1 msk sesamolja
2 msk ljus såsredning
1 msk japansk soja
12 dl buljong
3 hönsbuljongtärningar
50 g pasta (gärna mini/soppasta)
1 lime
1 1/2 dl gröna ärter
2-4 msk hackad koriander
Salt
peppar
Gör så här:Bena ut kycklingen och skär köttet i mindre bitar. Skiva purjolöken, skär paprikan i strimlor och hacka chilifrukten (tag bort kärnorna om du inte vill ha soppan väldigt stark!). Fräs grönsakerna i oljan. Tillsätt såsredning, soja och rör om. Häll över buljong och tillsätt pastan. Låt puttra någon minut eller tills pastan svällt något. Lägg ner kycklingen och låt puttra ytterligare ett par minuter. Smaka av med salt, peppar och några droppar lime. Späd ev. med mer buljong om det behövs. Häll i ärterna och låt dem bli varma. Vänd ner koriandern och rör om. Servera med ett gott bröd till.
Kommentarer
Trackback