Het kycklingpaj (8 points/portion)
(6 portioner)
Pajdeg:
50 g flytande margarin
2 dl mjöl
1/2 dl grahamsmjöl
125 g lätt kesella 10%
2 msk vatten
1 krm salt
Fyllning:
1 grillad kyckling
1 gul paprika
1 röd paprika
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 ägg
1 1/2 dl mango chutney (gärna stark)
2 krm curry
2 pressade vitlöksklyftor
1/2 tsk sambal oelek
Gör så här:Blanda degen och förgrädda pajskalet i 200 grader i cirka 7 minuter. Rensa kycklingen i mindre bitar och skär paprikorna i långa strimlor. Lägg först paprikan och över det kycklingbitarna i pajen. Rör ihop ingredienserna till såsen och häll över. Grädda cirka 25 minuter och låt pajen sedan stå på eftervärme en stund med folie över. Servera med en god grönsallad.
Kommentarer
Trackback