Gryta à la France (1 portion 4,5 points)

(4 portioner)

6 dl (500 g) grytbitar av nötkött, innanlår eller ytterlår

1 msik flytande margarin

Salt

Peppar

2 köttbuljongtärningar

2 gula lökar

2 hackade vitlöksklyfter

1 tsk timjan

½ dl rödvin/matlagningsvin

6-8 dl vatten

1 liten burk hela champinjoner

1 selleristjälk

125 g färsk pasta

Gör så här: Skär allt kött i mindre bitar. Bryn i margarin i en fettsnål panna. Lägg över i en gryta, gärna av gjutjärn. Smaksätt med salt och peppar och smula i buljongtärningar. Lägg i hackad lök, vitlök, timjan, vin och vatten. Låt småkoka under lock cirka 40 minuter. Häll spadet av champinjonerna, strimla selleristjälken och lägg i grytan. Koka ytterligare 15-20 min. Blanda till sist ner den färska pastan när några minuter återstår.

Trackback
RSS 2.0