Gryta à la France (1 portion 4,5 points)
(4 portioner)
6 dl (500 g) grytbitar av nötkött, innanlår eller ytterlår
1 msik flytande margarin
Salt
Peppar
2 köttbuljongtärningar
2 gula lökar
2 hackade vitlöksklyfter
1 tsk timjan
½ dl rödvin/matlagningsvin
6-8 dl vatten
1 liten burk hela champinjoner
1 selleristjälk
125 g färsk pasta
Gör så här: Skär allt kött i mindre bitar. Bryn i margarin i en fettsnål panna. Lägg över i en gryta, gärna av gjutjärn. Smaksätt med salt och peppar och smula i buljongtärningar. Lägg i hackad lök, vitlök, timjan, vin och vatten. Låt småkoka under lock cirka 40 minuter. Häll spadet av champinjonerna, strimla selleristjälken och lägg i grytan. Koka ytterligare 15-20 min. Blanda till sist ner den färska pastan när några minuter återstår.
Trackback