Grekiskt tunnbröd (1 portion 6,5 points)
¼ gul lök
½ vitlöksklyfta
½ aubergine
½ squash
1 tsk olja
½ krm paprikapulver
½ tsk salt
½ tsk svartpeppar
1 msk vatten
2 skivor (30 g) fetaost (mx 16 %)
1 soltorkad tomat
1 mjukt tunnbröd (60 g)
½ dl riven ost (max 17 %)
Gör så här: Skala, finhacka lök och vitlök. Skölj och tärna aubergine och squash. Fräs lök och grönsaker i olja. Tillsätt kryddor och vatten, låt puttra cirka5 minuter. Smula fetaost och skär den soltorkade tomaten fint. Blanda ner i grönsaksröran. Fördela röran på tunnbrödet och rulla ihop. Lägg rullarna i en ugnssäker form och strö över ost. Gratinera mitt i ugnen i 225 grader i cirka 15 minuter.
Trackback