Fem kvicka marinader

 

Marinader

Grillsäsongen är i full gång och att grilla kan både vara nyttigt och lättlagat. Här får du tips på snabba och goda marinader!

Marinera innan grillning så får du fina smaker. Självklart kan du även marinera grönsaker för extra hetta!


Chili & honung
Mängd: 1 dl
Pointsvärde, 1 msk: 1
Delikat till fläskkött! Blanda 1 färsk, hackad röd chili, 2 msk honung, ¾ dl färskpressad lime och 2 tsk riven, färsk ingefära.



Indisk kryddmix
Mängd: 1 dl
Pointsvärde, 1 msk: 0
Perfekt till lamm, oxkött och kyckling. Blanda 2 tsk mald kummin, 2 tsk mald koriander, 2 tsk mald fänkål, 2 tsk garam masala och 2 tsk mald chili i en lufttät behållare.



Citron & wasabi
Mängd: ¾ dl
Pointsvärde, 1 msk: 0
Prova den här marinaden till räkor, fisk eller kyckling. Blanda 2 msk färskpressad lime, 1 msk wasabi, 1 msk fisksås och 1 tsk sesamolja.



Mintyoghurt
Mängd: 2½ dl
Pointsvärde, 2 msk: 0
Bra till att möra och smaksätta lamm, räkor och kyckling. Blanda 1 pressad vitlöksklyfta, 200 g lättyoghurt och ¾ dl färsk, hackad mynta.



Risvinäger & soja
Mängd: 1 dl
Pointsvärde, 1 msk: 0
Superb att marinera tonfisk med. Blanda 2 msk risvinäger, 2 matskedar soja, 1 pressad vitlöksklyfta, 2 msk finhackad, färsk bladpersilja och 2 msk klippt, färsk dill.

Trackback
RSS 2.0