Strimmelbiff Cayenne (5,5 points/port)
4 portioner
2 tsk olja
500 g mört nötkött t ex biff - innanlår -filé
1 stor rödlök
1 dl grönsaksbuljong
1 grön paprika
1 burk fraiche
1 tsk paprikapulver
1 krm cayennepeppar
salt, peppar
Potatis
Gör så här:
Hetta upp oljan. Skär kött och lök i mycket tunna strimlor och bryn det tillsammans i fettet. Späd med buljong och sjud under lock på svag värme tills köttet känns mört. Strimla och rör i paprikan som bara ska mjukna lätt. Rör sist i fraiche och kryddor. Smaka av med salt, peppar. Låt småputtra ett par minuter. Servera med pressad potatis och gärna en god sallad.
2 tsk olja
500 g mört nötkött t ex biff - innanlår -filé
1 stor rödlök
1 dl grönsaksbuljong
1 grön paprika
1 burk fraiche
1 tsk paprikapulver
1 krm cayennepeppar
salt, peppar
Potatis
Gör så här:
Hetta upp oljan. Skär kött och lök i mycket tunna strimlor och bryn det tillsammans i fettet. Späd med buljong och sjud under lock på svag värme tills köttet känns mört. Strimla och rör i paprikan som bara ska mjukna lätt. Rör sist i fraiche och kryddor. Smaka av med salt, peppar. Låt småputtra ett par minuter. Servera med pressad potatis och gärna en god sallad.
Trackback