Recept till Italiensk festmeny 13 pp!

4 portioner

Förrätt: Caprese tomat & mozzarella 4 points/portion

4 tomater
180 g mozarella, max 10%
1 dl basilika, strimlad
3 tsk olivolja, mild
2 tsk balsamicovinäger
Krispig sallad

Skiva tomater och ost i tunna skivor. Varva dem och basilika på tallrikar. Smaksätt med salt, peppar, olja och vinäger. Servera tillsammans med sallad.

Varmrätt: Grillad kyckling med ugnsbakad aubergine 6 points/portion

700 g kycklingfilé
3 små auberginer
2 tsk olivolja
1 gul lök
2 msk hackad vitlök
I msk hackad oregano
600 g krossade tomater
4 msk riven parmesan

Skiva auberginen i centimetertjocka skivor. Hetta upp en msk olja i en tjockbottnad kastrull. Strimla löken och lägg den tillsammans med vitlök och oregano i kastrullen. Låt det fräsa sakta i tio minuter, tillsätt krossade tomater och låt det koka ytterligare 10 minuter. Heta upp en teflonpanna med i tsk olivolja och rosta auberginskivorna i hög värme. Lägg auberginen i en ugnsfast form, slå över tomatsåsen och strö på parmesanen. Ställ formen i ugnen och baka den i 200 grader cirka 30 minuter. Salta och peppra kycklingfilén, grilla den på grilljärn eller i het ugn. Skiva kycklingen i tunna skivor och servera den med aubergingratängen.
(Tips: Vill du kan du byta ut oregano mot basilika i receptet)

Efterrätt: Lätt vaniljpannacotta 3 points/portion

4 dl mjölk (3%)
½ vaniljstång
40 g socker
1 msk färskost, max 15 %
10 g vit chocklad
3 gelatinblad
Färska frukter och bär

Blötlägg gelatinen i kallt vatten i 5 minuter. Koka upp mjölk, socker och vaniljstång (delad och urskrapad). När det kokt upp, dra åt sidan och rör i färskost, choklad och gelatinblad. Sila massan genom finmaskig sil. Slå upp i portionsformar och låt det stelna i kyl minst ett par timmar. Servera pannacottan tillsammans med färska frukter och bär.
(Tips: Variera smaken genom att tillsätta olika kryddor när du kokar mjölken, t ex stjärnanis, kanel eller kardemumma.)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0