Recept till festmeny 14,5 pp

4 portioner

Förrätt: Rödbetor med fetaost ( max 16% ) 3 points/portion

Beräkna 2-3 rödbetor (färska) per pers. Fetaost max 16%  60gr. Koka rödbetorna mjuka, skiva upp, lägg på tallrik, smula feta ost över.

Varmrätt: Fylld laxfilé med räkröra 6,5 points/portion

4 st laxfiléer a 150 gr, salt, vitpeppar eller citronpeppar
100 gr skalade räkor
2 msk lätt créme fraiche
2 msk lättmajonäs
2 msk klippt dill
1 msk riven parmesanost
1 citron

Skär ett snitt på varje filé, men se till att inte skära igenom. Lägg bitarna i en smord form. Krydda med salt o peppar. Hacka räkorna o blanda med créme fraiche, majonäs, dill o parmesanost. Smaka av med salt o peppar. Fördela räkröran på laxen o gratinera mitt i ugnen i 225 gr 12-13 min. Garnera med citronskivor, servera med sallad. Pressad potatis är gott till.

Efterrätt: Hallonyougurt med crunch 5 points/portion

4 dl naturell yougurt
150 gr hallon
2 msk honung
Citronmelis

Crunch:
2 msk smör o rapsolja
2 dl havregryn
2 msk farinsocker

Smällt smör o rapsolja i en stekpanna. Tillsätt havregryn o farinsocker, fräs under omrörning. Lägg upp i en skål för att svalna.
Varva crunch, yougurt, hallon o honung i dessertglas strax före serveringen. Dekorera med citronmellis.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0