Recept till festmeny 14 pp
1 portion
Förrätt: Avocadoräkor 4,5 points/portion
½ avocado
½ dl räkor
1 msk lättmajonäs
Varmrätt: Ostfylld lövbiff 7,5 points/portion
2 skivor lövbiff
2 msk lättost bredbar max 10 procent
Salt och vitpeppar
Lövbiffen saltas och peppras mycket lite på en sida, sedan brer man ett ordentligt lager (det finns ju en points "till godo") lightmjukost med vitlökssmak, eller om man vill ha annan smak.
Vik ihop biffen och salta och peppra något mera på utsidan.
Stek på stark värme ca ½ min /sida
Potatis (kokt och råskalad)
Sallad på isbergssallad, tomat, gurka, paprika och sharon.
Sås: Rör ihop 1 dl. lättmjölk och 0,5 tsk vetemjöl i en kastrull. Låt koka upp under omrörning
Låt sjuda ett par minuter och rör i 0,5 tsk margarin.
Smaksätt med kinesisk soja.½ buljongtärning samt salt och peppar
Efterrätt: Glassig bärry 2 points/portion
Mixa 1 dl lättmjölk med 1 dl 6%-ig glass och 1 dl frysta bär.