Recept till festmeny 13,5 pp
Förrätt: Sparrissoppa med färskost (1 points/port)
4 personer
Ingredienser:
2 vitlöksklyftor, skivade
1 stor gul lök, grovhackad
2 tsk matfett
500 g grön sparris, skuren i bitar
12 dl grönsaksbuljong av tärningar'
1 dl lätt kesella
Salt
Nymald svartpeppar
1 liten knippa körvel, hackad
Gör så här: Fräs vitlök och gul lök i matfettet i en kastrull på svag värme några minuter. Lägg i sparrisen och späd med buljongen. Låt koka i 5-10 min. Finfördela med mixerstav eller i matberedare. Häll tillbaka i kastullen och värm soppan. Rör ner kesellan, smaksätt med salt och peppar, strö över körvel.
Varmrätt: Marinerad kyckling i ugn med rotsaker och fetaostsås (6 points/port)

4 portioner
4 kycklingfiléer (125g styck ca)
300g palsternackor
300g morötter
1 röd lök
250g körsbärstomater
salt och peppar
Marinad:
1 msk rapsolja
2 msk chilisås
2 msk soja
1 msk finriven ingefära
Fetaost-sås:
150g fetaost 10%
1 dl turkisk yogurt 3%
2 msk hackad färsk timjan
Då rotsakerna, tomaten och löken ej innehåller pp behöver man inte lägga i rätt mängd utan tar så mycket man tycker man äter. Det gör maträtten enklare att tillaga.
Gör så här: Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla ingredienser till marinaden och pensla på kycklingen som du antingen skivar eller lägger i hela i ugnsformen. Skiva morötter och palsternackor till stavar och lägg runt om kycklingen. Skiva rödlök i klyftor och lägg runt om. Krydda med salt och peppar.
Baka mitt i ugnen ca 30 minuter. Vänd gärna runt efter halva tiden. Lägg ner tomaterna sista 5 minuterna.
Mixa fetaost, yogurt och timjan till en slät sås.

Efterrätt: Tobleronemousse med frusna hallon (6,5 points/port)
4 personer.
Ingredienser:
150 g toblerone
1 dl grekisk yoghurt 10 %
11/2 dl grädde max 20%
Garnering:
Hallon
Gör så här: Bryt chokladen i bitar. Smält i en skål över varmt vattenbad. Ta skålen från värmen och blanda chokladen med yoghurt. Vispa grädden och rör ned grädden i chokladsmeten. Fördela moussen i fyra små glas, vinglas eller portionskoppar. Ställ in i kylen och låt moussen stelna ca en timme. Garnera moussen med några frysta hallon innan serveringen
4 personer
Ingredienser:
2 vitlöksklyftor, skivade
1 stor gul lök, grovhackad
2 tsk matfett
500 g grön sparris, skuren i bitar
12 dl grönsaksbuljong av tärningar'
1 dl lätt kesella
Salt
Nymald svartpeppar
1 liten knippa körvel, hackad
Gör så här: Fräs vitlök och gul lök i matfettet i en kastrull på svag värme några minuter. Lägg i sparrisen och späd med buljongen. Låt koka i 5-10 min. Finfördela med mixerstav eller i matberedare. Häll tillbaka i kastullen och värm soppan. Rör ner kesellan, smaksätt med salt och peppar, strö över körvel.
Varmrätt: Marinerad kyckling i ugn med rotsaker och fetaostsås (6 points/port)

4 portioner
4 kycklingfiléer (125g styck ca)
300g palsternackor
300g morötter
1 röd lök
250g körsbärstomater
salt och peppar
Marinad:
1 msk rapsolja
2 msk chilisås
2 msk soja
1 msk finriven ingefära
Fetaost-sås:
150g fetaost 10%
1 dl turkisk yogurt 3%
2 msk hackad färsk timjan
Då rotsakerna, tomaten och löken ej innehåller pp behöver man inte lägga i rätt mängd utan tar så mycket man tycker man äter. Det gör maträtten enklare att tillaga.
Gör så här: Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla ingredienser till marinaden och pensla på kycklingen som du antingen skivar eller lägger i hela i ugnsformen. Skiva morötter och palsternackor till stavar och lägg runt om kycklingen. Skiva rödlök i klyftor och lägg runt om. Krydda med salt och peppar.
Baka mitt i ugnen ca 30 minuter. Vänd gärna runt efter halva tiden. Lägg ner tomaterna sista 5 minuterna.
Mixa fetaost, yogurt och timjan till en slät sås.

Efterrätt: Tobleronemousse med frusna hallon (6,5 points/port)
4 personer.
Ingredienser:
150 g toblerone
1 dl grekisk yoghurt 10 %
11/2 dl grädde max 20%
Garnering:
Hallon
Gör så här: Bryt chokladen i bitar. Smält i en skål över varmt vattenbad. Ta skålen från värmen och blanda chokladen med yoghurt. Vispa grädden och rör ned grädden i chokladsmeten. Fördela moussen i fyra små glas, vinglas eller portionskoppar. Ställ in i kylen och låt moussen stelna ca en timme. Garnera moussen med några frysta hallon innan serveringen
Kommentarer
Trackback