Italiensk köttfärsgratäng (6,5 p / portion)

4 portioner

400 g mager nötfärs
1 gul lök
½ msk margarin
1 krm mald svartpeppar
2 tsk oregano
2 tsk paprikapulver
2 msk tomatpuré
2 tsk kinesisk soja
1 tsk salt
2,5 dl vatten
8-10 medelstora potatisar
3 tomater
1 dl riven ost, max 17 %
1 msk oregano

Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader. Skala och hacka löken. Stek köttfärs och lök i en stekpanna och tillsätt kryddor, tomatpuré, salt, soja och vatten. Skala och skär potatisen i tunna skivor. Bred ut skivorna i en smord ugnssäker form. Bred ut köttfärsen över potatisen. Skiva tomaterna och lägg dem ovanpå. Strö över oregano och ost. Grädda gratängen på nedersta falsen i ca 30 minuter eller tills potatisen är mjuk. Servera med en sallad.
Trackback
RSS 2.0