Potatiskaka med räkröra (4,5 points/portion)

4 portioner

Potatiskaka
8-10 råskalade potatisar
2 schalottenlökar
2 tsk margarin
salt
peppar
4 tsk riven ost (mager)

Räkröra:
4 dl skalade räkor
1/2 dl kesella lätt
1/2 dk gräddfil
1/2 dl lättfil
1 msk chilisås
2 msk klippt dill

Servering:
3 msk svart stenbitsrom
citronklyftor
dillkvistar

Gör så här:
Riv potatis och lök ganska fint, men inte mosigt. Blanda om. Hetta upp hälften av fettet i en fettsnål panna. Bred ut och packa strimlorna i pannan, salt och peppra lätt mellan varven. Lägg på lock och stek på medelstarkvärme i 10-12 minuter. Vänd upp hela kakan på locket. Lägg i och hetta upp resten av fettet och låt kakan glida ner så att även andra sidan steks. Strö på osten, lägg på locket och stek tills potatisstrimlorna känns mjuka. Blanda en god röra av räkor, kesella, gräddfil, filmjölk, chilisås och dill. Dela den varma kakan i 4 lika stora bitar. Servera dem med en rejäl klick räkröra på eller vid sidan om varje. Lägg en klick stenbitsrom mitt på. Lägg till även citronklyftor och dillkvistar.

Trackback
RSS 2.0