Morotsgratäng med rökt skinka (5,5 points/portion)

4 portioner

Ugn: 200 gr Ca; 40 min.

400 gr morötter   0 p
300 gr potatis   2 p
50 gr gul lök   0 p
½ dl hackad persilja  0 p
200 gr riven ost ( 17 % )  13 p
1½ - 2 tsk salt  0 p
2 krm svartpeppar  0 p
1½ dl mellangrädde    5p

Sammanlagt 20 p delat på 4 =  5 P / port.

Sätt ugnen på 200 gr. Skala morötter, potatis och lök. Finhacka löken. Riv morötter, potatis och ost på den grova sidan på rivjärnet. Varva grönsaker och ost i en ugnsäker form, ett lager ost överst, samt strö över persiljan. Salta och peppra mellan lagren. Häll på grädden. Gratinera i ugnen tills grönsakerna blivit mjuka och ytan fått färg, ca: 40 min. Servera med en grönsallad och ev 25 g rökt skinka per person. Då tillkommer 0,5 p. Så med skinka blir det 5,5 p / port.

Trackback
RSS 2.0