Fylld köttfärs i ugn med potatis och sås (8,5 points/portion)

4 portioner

500 g köttfärs
2 ägg
1-2 krm vitpeppar
1½-2 tsk salt
1-1½ krm svart eller kryddpeppar
1 dl vatten
100 gr torkade plommon (katrinplommon)
2 st äpplen

Blanda köttfärs, ägg, kryddor. Dela smeten i två delar. Platta ut en del i en ugnsform (får ej vara för vid).Klipp plommonen i små bitar och lägg på smeten. Skala och hacka äpplena och lägg dit hacket. Fördela resten av köttfärssmeten på hacket.

Grädda i 200 grader c:a 35 minuter. Skär i mindre bitar Servera med potatis och sås

C:a 325 kal/ portion = 6 points + potatis

Sås (c:a 0,5 points/portion):

2 msk mjöl
4 dl vatten
1 köttbuljong
1 dl mjölk

Trackback
RSS 2.0