Bakad potatis med goda röror - Points

Bakad potatis (en stor) 2 points

Baka potatisen i ugn på 225 grader eller i mikro på full effekt tills den är mjuk. Skär ett jack (kors) och tryck till så att den öppnar sig. Krydda (tex med grillkrydda) och salta och fyll med någon av följande fyllningar:

Tonfiskröra (1 port = 3,5 points)
3 msk fraiche (max 8%)
2 tsk lättmajonnäs
1/2 burk tonfisk i vatten
1 msk rivet äpple
i msk hackad rödlök
dill

Vegetarisk fyllning (1 port = 2 points)
1 dl keso
i dl riven morot
2 msk finstrimlad purjolök
1 msk riven gurka
curry och örtsalt

Räkgott (1 port = 4 points)
1 dl keso
1 dl skalade räkor
1 msk hackad rödlök
1/2 skivat kokt ägg
dill, örtkrydda, citronskiva

Rostbiffsfyllning (1 port = 3,5 points)
2-3 skivor strimlad rostbiff
3 msk fraiche (max 8%)
2 msk hackad paprika
1 msk strimlad purjolök
0,5 dl syltlök
gurka

Skinkröra (1 port = 3 points)
3 skivor finhackad skinka, gärna rökt
I dl keso
riven pepparrot
1 ananasring i små bitar
persilja
gurkskivor

Servera den bakade potatisen och röran med en grönsallad (0 points)

Trackback
RSS 2.0